Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Fundraising
[ nno.ecn.cz > fundraising > Nadace VIA vyhlašuje 7. ročník ceny VIA Bona 2004 ]
-

 Novinky

 Fundraising novinky granty stipendia dárcovství případové studie literatura

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Nadace VIA vyhlašuje 7. ročník ceny VIA Bona 2004

20. 5. 2004 - Praha [Nadace VIA / Econnect]

-foto-
-foto-
I v letošním roce vyhlašuje Nadace VIA soutěž o cenu za firemní filantropii a podporu obecně prospěšné činnosti pro firemní dárce – VIA Bona 2004. Oceněni by měli být především ti, kteří významným způsobem podpořili činnost neziskových organizací, a prospěli tak obci, městu nebo regionu, kde působí. Ocenění VIA Bona je určeno firmám i jednotlivcům, kteří pomáhají svému okolí, a to nejen finančními dary. Cílem ocenění je, aby se dárcovství a dobročinnost staly přirozenou součástí našeho života a firemní filantropie stále více využívanou součástí konceptu společenské odpovědnosti firem.

Dárce, který si zaslouží pozornost a uznání ostatních, může být na cenu VIA Bona nominován kýmkoliv – obdarovanou organizací, nezávislou osobou nebo i sám sebou. Uzávěrka nominací je 2. 7. 2004.

Podle vyhlašovatelů tak mohou neziskové organizace poděkovat svým dárcům a partnerům, firmy zase upozornit na své dárcovské aktivity v rámci konceptu společenské odpovědnosti.

Rozhodujícím kritériem pro udělení ceny není ani zdaleka výše příspěvku. Hodnotící komise posuzuje důležitost, potřebnost a prospěšnost činnosti, která byla díky daru realizována. Nadace VIA přijímá i nominace, které byly zaslány již v minulých letech a nebyly oceněny.

Ceny VIA BONA lze získat v několika kategoriích:
hlavní cena
cena za dlouhodobé partnerství
cena za podporu obecně prospěšné činnosti v regionu
cena odvahu podpořit inovativní projekt

Součástí ceny jsou i finanční odměny v celkové výši 250 000 Kč, které ti, kteří budou oceněni, předají dle vlastního uvážení některé neziskové organizaci. Slavnostní vyhlášení ceny VIA BONA proběhne v září 2004.

Letošní cenu vyhlásila Nadace VIA ve spolupráci s Citigroup Foundation v USA, The Foundation for a Civil Society New York a Fórem Dárců.

Kdo si cenu odnesl v minulých letech? V roce 2002 to byl např. diskutovaný výrobce Philip Morris (za společně s Bílým kruhem bezpečí připravenou masivní osvětovou kampaň proti domácímu násilí); v roce 2003 to byla společnost Nokia za projekt na podporu dobrovolné práce mezi mladými lidmi.

Nominační formulář a podrobnosti najdete na www.nadacevia.cz. S případnými dotazy se obracejte na Irenu Skurovcovou z Nadace VIA (tel. 233 113 370, mail: irena.skurovcova@nadacevia.cz).
Přihlášky zasílejte na adresu Nadace VIA, Irena Skurovcová, Jelení 200/3, 118 00, Praha 1


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz