Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Novinky
[ nno.ecn.cz > novinky > Pozvánka na NGO Market Studentského Fora 2000 ]
-

 Novinky

 Fundraising

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Pozvánka na NGO Market Studentského Fora 2000

16. 4. 2003 - PRAHA [Students' forum]

Podobně jako v předchozích třech letech, i letos bude součástí aktivit Studentského Fora 2000 Trh neziskových organizací, tzv. NGO Market. Opět bude probíhat pod záštitou bývalého prezidenta, pana Václava Havla a to konkrétně dne 19. června 2003 v Národním muzeu v Praze. Trh neziskových organizací je akcí otevřenou organizacím působících v oblasti lidských práv, vzdělávání, rozvoje multikulturní společnosti, politické participace, demokracie, mládeže a dalších souvisejících oblastí a to bez ohledu na jejich působnost (místní, regionální, národní či mezinárodní) či rozsah aktivit.

Impulsem pro realizaci tohoto projektu byl pohled na neziskové organizace v České republice a ne úplně příjemné zjištění, že často nad spoluprácí a efektivnější alokací zdrojů (nejen finančních ale i lidských a jiných) k dosažení konkrétních cílů převládá soutěživost a nevraživost mezi podobně zaměřenými organizacemi. Dochází pak ke zbytečné roztříštěnosti aktivit a často i k jejich zbytečné duplikaci. Cílem Trhu neziskových organizací je tedy zejména umožnit prezentaci jednotlivých organizací, ale i rozvíjet dialog a prolomit bariéry v jejich komunikaci a přispět k navazování bližších kontaktů a spolupráce.

NGO Market dále otevírá cestu větší informovanosti veřejnosti o činnosti neziskového sektoru a zároveň i možnost pro organizace získat pro své aktivity další dobrovolníky nebo podněty od těch, kterým tyto organizace často "slouží". Diskuse konané na Trhu nevládních organizací poskytují větší prostor pro výměnu názorů a zkušeností. Umožňují účastníkům jít do hloubky problému a diskutovat o specifických otázkách, jejich dopadech a možných konkrétních řešeních.

Kromě individuálních prezentací (k dispozici zpětný projektor, Power Point či jiná technika dle dohody), budou mít všechny organizace možnost využít panel či stoleček k vystavení materiálů. Počítáme i s prostory pro individuální konzultace a info tabule pro organizace hledající dobrovolníky či partnery pro své projekty. V letošním roce poprvé vyhlašujeme soutěž o nejlepší individuální prezentaci. Vítězové obdrží zajímavé ceny.

Vzhledem k zahraniční účasti je pracovním jazykem NGO Marketu angličtina, přesto je možné prezentovat materiály i v českém jazyce (pro prezentace lze bezplatně zajistit tlumočení). Účast na Trhu neziskových organizací je bezplatná a je otevřena v rámci kapacitních možností všem organizacím i veřejnosti. Nechcete-li se zůčastnit, přijďte se alespoň podívat - chystáme ve spolupráci s Národním muzeem zajímavé slevy vstupného.

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte se na mě obrátit.

Barbora Holková
Koordinátorka NGO Marketu
E-mail: holkova@email.cz, ngo-market@sforum.net
www.sforum.net
Tel: +420-732-170 640


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz