Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Právní servis
[ nno.ecn.cz > právní servis > Semináře o novém občanském zákoníku ]
-

 Novinky

 Fundraising

 Právní servis novinky kauzy dokumenty a literatura ASPI-databáze právních předpisů

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Semináře o novém občanském zákoníku

15. 7. 2004 - PRAHA [Liga lidských práv / Econnect]

Liga lidských práv a Institut pro sociální a ekonomické analýzy (ISEA) chystá v Praze a Brně semináře pro veřejnost k připravovanému novému občanskému zákoníku a zvláště jeho vlivu na neziskové organizace. Na semináři vystoupí odborníci na otázky nestátních neziskových organizací z Ligy lidských práv, ISEA, Právnické fakulty Masarykovy university v Brně, Fóra dárců či společnosti Člověk v tísni.

Cílem seminářů je informování veřejnosti o vývoji a problémech plynoucích z těchto nových právních předpisů pro NNO a vytvořit zpětnou vazbu mezi zpracovateli a NNO. Podněty a připomínky k občanskému zákoníku a zákonu o veřejné prospěšnosti budou rovněž předány zpracovatelům k zapracování do návrhu. V neposlední řadě je cílem také vytvářet z NNO partnera, se kterým je třeba počítat při vytváření nových zákonů.

První z těchto seminářů se uskuteční již dne 21. 7. 2004 v Praze. Tématem prvního semináře jsou „Požadavky kladené na občanská sdružení, nadace, nadační fondy a obecně prospěšné společnosti novým občanským zákoníkem“. Počet účastníků tohoto semináře je omezen na 40. Celkem se uskuteční pět informačních a diskusních seminářů (vždy jeden v Praze a navazující v Brně). Datum konání navazujících seminářů se lze dozvědět na stránkách Ligy www.llp.cz a také v kalendáři akcí na stránkách Econnectu http://kalendar.ecn.cz/.

Dalším úkolem je iniciace diskusní e-mailovou konferenci k tématům, která se v připravovaném občanském zákoníku dotýkají NNO. Do této e-mailové konference, která nese název obcansky-zakonik-l@list.ecn.cz se můžete přihlásit a diskutovat v ní již teď jednoduchým zasláním svého e-mailu na adresu rcholensky@llp.cz. Kontaktní osobou je koordinátor projektu Robert Cholenský.

Otevřené diskusní fórum k tématu VEŘEJNÁ PROSPĚŠNOST bude na internetových stránkách, které v současné době připravuje Econnect. Bude připravena s dostatečným předstihem před konáním semináře k tématu VEŘEJNÁ PROSPĚŠNOST. Aktuální informace o celé problematice, dokumenty k tématu a navíc užitečné odkazy jsou k nalezení na www.llp.cz/cz/index.php?cat=legislativa a také na www.isea-cz.org.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz