Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Fundraising
[ nno.ecn.cz > fundraising > Fórum dárců ocenilo firmy za jejich filantropické aktivity ]
-

 Novinky

 Fundraising novinky granty stipendia dárcovství případové studie literatura

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Fórum dárců ocenilo firmy za jejich filantropické aktivity

12. 11. 2004 - PRAHA [Fórum dárců/Econnect]

V rámci 3. ročníku celostátní konference nadačních a firemních dárců Fórum dárců ocenilo firmy za jejich filantropické aktivity. Ceny byly uděleny ve třech kategoriích, podle absolutního objemu rozdělených prostředků, podle poměru darů k hrubému zisku a v kategorii věcné dary. 1.místo v žebříčku "TOP FIREMNÍ FILANTROP 2004" patří společnosti ČEZ.

Největší firemní dárce v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků je společnost ČEZ, a.s. V roce 2003 rozdělila celkem 34 milionů korun. Společnost ČEZ svou podporu směřuje do životního prostředí, významně se zaměřuje také na výstavbu duhových hřišť, s cílem rozvíjet a podporovat aktivity orientované na volný čas dětí a mládeže.

Na 2. místě se umístila Česká spořitelna, a.s., která v roce 2003 rozdělila celkem 29 milionů korun, na 3.místě pak společnost Eurotel, s.r.o., která v roce 2003 rozdělila celkem 20 milionů korun.

Ocenění TOP FIREMNÍ FILANTROP 2004 v kategorii poměru darů k hrubému zisku získává společnost Johnson&Johnson, s.r.o. Objem všech poskytnutých darů za rok 2003 překročil hranici 8% z hrubého zisku. Společnost Johnson&Johnson podporuje zejména vzdělávání v oblasti zdravotní péče.

Ocenění TOP firemní filantrop 2004 v kategorii věcné dary získává společnost Microsoft, která za rok 2003 poskytla věcné dary v celkové hodnotě 9 milionů korun. Společnost Microsoft svou podporu zaměřuje především tak, že poskytuje počítače a software zdarma s cílem umožnit klientům se zdravotním postižením využívat osobní počítač při výkonu povolání.

Ceny pro firemní dárce předali místopředseda vlády pro ekonomiku Martin Jahn a velvyslanec USA v České republice Wiliam J.Cabaniss na slavnostní recepci, pořádáné při příležitosti 3.celostátní konference "Dárcovství v České republice v kontextu EU".

Cílem projektu TOP FIREMNÍ FILANTROP 2004, který realizovalo Fórum dárců ve spolupráci se sdružením Czech Top 100, je zviditelnit problematiku firemního dárcovství a poskytnout pozitivní publicitu firemním dárcům v České republice.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Fundraising.cz

České centrum fundraisingu
Projekt sdružení Tereza.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz