Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Fundraising
[ nno.ecn.cz > fundraising > Vítězové programu Rok jinak 2008 ]
-

 Novinky

 Fundraising novinky granty stipendia dárcovství případové studie literatura

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Vítězové programu Rok jinak 2008

31. 10. 2008 - PRAHA [Nadace Vodafone]

Nadace Vodafone vyhlásila pět vítězů programu Rok jinak 2008. Blogger, obchodní ředitel, referentka na ministerstvu, manažer a ochranářka životního prostředí. To jsou první vítězové programu Nadace Vodafone Rok jinak, kteří dobrovolně na rok opustí svá místa v komerční a státní sféře, aby díky podpoře Nadace Vodafone realizovali vlastní dobročinné projekty ve spolupráci s vybranou neziskovou organizací.

„První ročník programu Rok jinak jsme spustili v květnu a obdrželi jsme celkem 122 přihlášek z celé ČR. V září vybrala porota složená ze zástupců Nadace Vodafone a neziskových organizací pět odborníků s nejzajímavějšími projekty, kteří budou mít následující rok šanci využít své zkušenosti v neziskovém sektoru,“ říká Robert Basch, ředitel Nadace Vodafone.

Nadace Vodafone uhradí všem pěti výhercům mzdu až do výše 45 000 hrubého měsíčně a další náklady spojené s efektivní činností v nové roli. Výherci začnou své projekty realizovat v prosinci letošního a lednu následujícího roku.

Program Rok jinak je českou variantou globálního programu "World of difference", který je vlajkovou lodí v řadě Vodafone nadací po celém světě. Nadace Vodafone ČR se jím snaží úzce propojit neziskovou a komerční sféru.

Letošními výherci Roku jinak jsou:

Hana Hermová je bikerka a zároveň doktorka inženýrství životního prostředí. Bude se během následujícího roku snažit pro terénní cyklistiku objevit a zrestaurovat zaniklé lesní stezky. V tomto úsilí bude spolupracovat s Českou mountainbikovou asociací. Hana v tomto projektu zužitkuje své zkušenosti jak z doktorského studia, tak z práce v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR.

Adam Javůrek je mladý blogger, žurnalista a lektor, který se rozhodl ve spolupráci s Centrem pro online média zvýšit internetovou gramotnost českých neziskovek. S pomocí portálu chce neziskovkám představit internet jako nástroj, který mohou využít ve vlastní prospěch a ukázat jim levné a jednoduché nástroje, jak začít web efektivně využívat.

Roman Nenadl využije své dlouholeté zkušenosti s projektovým řízením a tvorbou obchodních strategií z koncernů E.ON a Pilsner Urquell k tomu, aby stabilizoval hospodaření Diecézní charity České Budějovice a pomohl jí vytvořit jednotný plán rozvoje do roku 2011.

Blanka Rejlková je referentka vzdělávání a lidských zdrojů na Ministerstvu pro místní rozvoj a zároveň studentka filosofie. V organizaci Člověk v tísni, o.p.s. se rozhodla vytvořit nový program pro motivaci, vzdělávání a zaměstnání dlouhodobě nezaměstnaných ze sociálně slabého prostředí.

Jiří Šťastný se jako obchodní ředitel společnosti EVROFIN pokusí pozvednout region České Švýcarsko cestou šetrného rozvoje cestovního ruchu. Bude spolupracovat s obecně prospěšnou společností České Švýcarsko a pokusí se do tamního turismu vnést prvky marketingu, ekologie a přispět k zápisu tohoto regionu na Přírodní seznam světového dědictví UNESCO.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz