Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Fundraising
[ nno.ecn.cz > fundraising > Nadace Vodafone vyhlásila vítěze 2. ročníku Roku jinak ]
-

 Novinky

 Fundraising novinky granty stipendia dárcovství případové studie literatura

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Nadace Vodafone vyhlásila vítěze 2. ročníku Roku jinak

2. 12. 2009 - PRAHA [Nadace Vodafone/ Econnect]

V druhém ročníku programu Rok jinak Nadace Vodafone letos zvítězili čtyři odborníci z komerční sféry. Budou tak moci strávit celý příští rok prací pro neziskový sektor a přitom jim Nadace Vodafone uhradí plat, na který byli zvyklí ze svých předchozích zaměstnání. Neziskovky tak v těžkých časech získají nejen dlouhodobou pracovní sílu, ale také odborné know how.

Odborný konzultant v IT Aleš Jeník v rámci svého Roku jinak založí dárcovský portál, který propojí neziskové organizace s možnými dárci, marketingová ředitelka Jana Švardalová otevře v Ostravě tréninkovou kavárnu pro lidi s postižením, ředitelka cestovní kanceláře Tereza Vajtová se vrhne do sociálního podnikání s tělesně postiženými z Jedličkova ústavu a známá dokumentaristka Linda Jablonská vytvoří síť dokumentaristických workshopů pro lidi s mentálním handicapem.

„Cílem grantového programu Rok jinak, který organizuje Nadace Vodafone v mnoha zemích, kde působí, je dlouhodobě propojit komerční a neziskovou sféru,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone a dodává: „Za loňskými vítězi tohoto programu je vidět velký kus práce. Určitě splnili to, k čemu se zavázali a obohatili neziskový sektor o své zkušenosti z businessu. Nezisková sféra na oplátku zase velmi obohatila je. Někteří z nich se v ní rozhodli zůstat natrvalo.“

Kvalita přihlášek kolo od kola roste. Do druhého kola se i přes krizi přihlásilo celkem 98 uchazečů zejména z komerční sféry, ale i ze státní správy. Hodně uchazečů pracuje v médiích a hlásí se také lidé pracujíci v top managementu firem. Letos měla kromě odborné poroty možnost zasáhnout do výběru i veřejnost. Z SMS hlasování na www.rokjinak.cz vyšla vítězně Tereza Vajtová, ředitelka cestovní kanceláře s projektem sociálního podnikání. Ostatní výherce vybrala na základě projektu odborná porota.

Nadace Vodafone uhradí všem pěti výhercům mzdu až do výše 60 000 hrubého měsíčně a další náklady spojené s efektivní činností v nové roli.

Aleš Jeník – pracoval jako konzultant informačních systémů. Cílem jeho projektu je vytvořit dárcovský portál pod správou Nadace Via, který propojí dárce s neziskovými organizacemi a a zlepší dostupnost informací o neziskovém sektoru. Podstatnou vlastností portálu bude poskytnutí zpětné vazby, tj. informace o tom, jak daná nezisková organizace se svěřenými prostředky hospodaří.

Jana Švardalová – pracovala jako marketingová ředitelka. Společně s občanským sdružením Angelis chce v rámci Roku jinak otevřít v Ostravě tréninkovou kavárnu, ve které se budou setkávat lidé s postižením a bez něj. Chce takto poskytnout hendikepovaným spoluobčanům reálnou pracovní zkušenost a připravit je na přechod do zaměstnání nejlépe na otevřeném trhu práce.

Linda Jablonská – známá dokumentaristka (např. Vítejte v KLDR) s občanským sdružením Inventura slibuje vytvořit síť dokumentaristických workshopů pro lidi s mentálním handicapem. Natáčení krátkých dokumentů bude probíhat v „terénu“, tedy přímo ve městech a vesnicích, kde tito lidé žijí. Většinové společnosti tím chce umožnit pochopit svět lidí s hendikepem skrze jich vlastní, originální přístup k tvorbě.

Tereza Vajtová - je ředitelka cestovní kanceláře, jejíž snahou v rámci Roku jinak je založit a koordinovat činnost Sociální firmy Nadace Jedličkova ústavu, o. p. s. , jejímž cílem bude vytvořit pracovní místa pro osoby s tělesným a kombinovaným postižením, posílit vzájemnou integraci a generovat zisk, který bude dále použit k rozvoji sociálních služeb pro osoby s postižením. Tereza se stala vítězkou veřejného hlasování o Divokou kartu.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz