Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Informační servis pro NNO
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Fundraising
[ nno.ecn.cz > fundraising > Nadace Vodafone otevírá veřejné hlasování o vítězi Roku jinak ]
-

 Novinky

 Fundraising novinky granty stipendia dárcovství případové studie literatura

 Právní servis

 Práce v NNO

 Vzdělávání NNO

Nadace Vodafone otevírá veřejné hlasování o vítězi Roku jinak

12. 11. 2010 - PRAHA [Nadace Vodafone/ Econnect]

Nadace Vodafone vyhlásila veřejné hlasování o výherci ročního grantového programu Rok jinak. Finalista s největším počtem hlasů veřejnosti tak postoupí rovnou do programu a bude moci strávit následující rok svého života prací pro neziskovku dle svého výběru. Plat, na který byl zvyklý ze svého zaměstnání v komerční sféře, mu uhradí Nadace Vodafone. Zbylí 3 – 4 vítězové vzejdou z hlasování odborné poroty. Zájemci mohou své hlasy udílet deseti vybraným finalistům na stránce www.rokjinak.cz.

„Již třetím ročníkem programu Rok jinak se snažíme velmi úzce a dlouhodobě propojit komerční sféru se sférou neziskovou. Neziskovky díky programu získají na rok zcela zdarma motivovaného pracovníka s komerčním know how a experti z komerční sféry zase šanci splnit si svůj neziskový sen,“ říká Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone.

Veřejné hlasování o jednom z vítězů ročního grantu Nadace Vodafone zvolila proto, aby dala možnost lidem vyjádřit se k tomu, který projekt je nejsmysluplnější a nejvíce obohatí neziskovou sféru.

Hlasování probíhá od pondělí 8.11.2010 na stránkách www.rokjinak.cz v sekci „Divoká karta“ a na facebookové stránce Nadace Vodafone zde: http://goo.gl/S7L2w , kde zájemci naleznou krátké profily a fotografie všech deseti finalistů. Hlasování probíhá prostřednictvím webu a jak na www.rokjinak.cz, tak na Facebook stránce Nadace Vodafone lze svému favoritovi udělit pouze jeden hlas. Celkem tedy dva hlasy.

Další výherce Roku jinak vybere ve výběrovém řízení odborná porota složená ze zástupců neziskové sféry, médií, HR Vodafonu a Nadace Vodafone.

Program Rok jinak je českou variantou globálního programu “World of Difference” , který je vlajkovou lodí v řadě Vodafone nadací po celém světě. Tento program dává po celém světě možnost odborníkům z komerční či státní sféry strávit jeden rok prací pro neziskovou organizaci dle svého výběru. Nadace Vodafone jim uhradí roční mzdu, na kterou jsou zvyklí z komerční sféry a náklady spojené s prací ve zvolené neziskové organizaci.

Letošní finalisté:

Blanka Fröhlichová je majitelkou malé mediální, PR a reklamní agentury a své komunikační dovednosti chce využít v práci pro obecně prospěšnou společnost Rozmarýna, která pomáhá mladým lidem z dětských domovů postavit se na vlastní nohy. Blanka chce podpořit zejména kavárnu Café Rozmar tak, aby se o ní veřejnost co nejvíce dozvěděla a zapojila se do pomoci.

Lukáš Kropík plánuje podpořit občanské sdružení Auto*Mat, které se zaměřuje na efektivní využívání automobilové dopravy ve městech a podporuje rozvoj městské cyklistiky. Své zkušenosti PR profesionála chce zúročit při větší medializaci Auto*Matu a zvýšit informovanost o jeho aktivitách.

Tereza Hrušková nabízí své zkušenosti z oboru PR neziskové organizaci LATA, která se zaměřuje na pomoc dospívajícím s problémy v rodině, ve škole i v kolektivu vrstevníků. Tereza chce komunikačně podpořit projekt Caffé LATA – speciální kávy, nabízené v partnerských kavárnách a jejímž zakoupením zákazník přispěje na činnost organizace LATA.

Simona Votyová pracuje jako novinářka a reportérka. Své znalosti toho, jak o sobě dát vědět, chce poskytnout Asociaci pomáhající lidem s autismem. Jejím hlavním záměrem je posílit informovanost široké veřejnosti o problematice autismu, mimo jiné prostřednictvím charitativních akcí.

Martin Klicnar má za sebou bohatou profesní dráhu projektového manažera. V rámci projektu Rok jinak se chce spojit s brněnskou Nadací Partnerství a podílet se na stavbě ekologického centra, které bude sloužit k vzdělávacím účelům a jako zázemí neziskovým organizacím.

Petra Krausová chce pracovat pro severočeskou neziskovou organizaci EURONISA, která podporuje různorodé projekty v oblasti sociální, kulturní i vzdělávání. Cílem Petry je posílit zážitkový fundraising, který prostřednictvím různých aktivit spojuje dárce a obdarované, a nastavit metodiku a procesy pro dlouhodobý rozvoj organizace EURONISA.

Jan Rybář pracuje jako profesionální novinář a zahraniční zpravodaj. V rámci projektu Rok jinak chce pracovat pro média z neziskového sektoru, konkrétně Ekolist.cz. Jeho cílem je pomoci Ekolistu.cz, aby tématy z oblasti životního prostředí dokázal oslovit širší spektrum čtenářů a prosadil se na mediálním trhu.

Eva Bělinová se chce se podílet na realizaci projektu Nová škola, který by měl vytvořit zázemí pro děti, jež se nemohou učit doma, potřebují doučování nebo pomoci s výběrem střední školy. Jejím cílem je připravit pro Novou školu střednědobou strategii, vytvořit balíček služeb a profesionální tým a také sestavit fundraisingový plán.

Arnošt Marks chce zúročit své bohaté manažerské zkušenosti při práci pro obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni. Věnovat se chce tématu sociálně znevýhodněných, zejména romských dětí. Hodlá aktivně podporovat vzdělávání těchto dětí na běžných základních školách, aby se později lépe uplatnily na trhu práce, a také pomoci organizaci strategicky plánovat a využívat pro po podporu znevýhodněných dětí zdrojů Evropské unie a navazovat partnerské vztahy s veřejnou správu v ČR.

Zuzana Válková hodlá do neziskového sektoru přinést know how z oboru komunikace. Jejím cílem je v roli PR a marketingové manažerky Nadace rozvoje občanské společnosti zvýšit povědomí o aktivitách této nadace a zviditelnit veškerou její činnost, zejména pak nový program Certifikace zdravého finančního řízení na zvýšení transparentnosti nakládání s finančními prostředky ze sbírek a dalších charitativních akcí.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz